Terug

Volg Vandaag Inside

'Sven Mislintat keert definitief terug bij Borussia Dortmund'

1 apr 2024, 11:00

Sven Mislintat keert op korte termijn terug bij Borussia Dortmund. De gesprekken tussen de 51-jarige Duitser en Die Borussen bevinden zich in de eindfase. Dat meldt Florian Plettenberg van Sky Sport.

Mislintat voerde afgelopen tijd meerdere gesprekken met Dortmund over een technische functie en gaat nu daadwerkelijk terugkeren. Mislintat wordt zodra beide partijen de formaliteiten hebben afgerond, sportief directeur, maar het zou ook nog technisch directeur kunnen worden. Er ligt in ieder geval een langdurig contract klaar voor Mislintat. De Duitser werkte hiervoor al elf jaar bij Dortmund. Eerst als scout, later als hoofdscout en technisch directeur.

Mislintat tekende vorig jaar een contract tot en met de zomer van 2026 bij Ajax, haalde twaalf nieuwe spelers, maar werd in september na het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord ontslagen. Volgens Ajax door een gebrek aan een breed draagvlak binnen de organisatie. De club verkeerde op dat moment onder in de Eredivisie.

De Duitser baalt nog altijd dat hij moest opstappen. "Ik heb het gevoel dat ik niet heb kunnen laten zien wat er mogelijk was geweest met dit team", zei hij bij de Duitse tv-zender Sky. Maar ik vind het wel mooi voor de spelers en de club dat het na de trainerswissel beter is gaan draaien. Dat zet mij ook in een wat beter daglicht."

Na Mislintat moest uiteindelijk ook trainer Maurice Steijn vertrekken. Mislintat erkent dat de aanstelling van Steijn een verkeerde keuze was. "Ik ben medeverantwoordelijk geweest voor het aantrekken van de trainer en die schuld neem ik op me. Maar daar heb ik lering uit getrokken. Dat is ook belangrijk met het oog op een toekomstige job. Ajax is voor mij nu verleden tijd, al blijft het een rare gewaarwording om na vier, vijf maanden alweer te moeten vertrekken."

Eerder sprak Sjaak Swart zijn ongenoegen uit over onder meer Sven Mislintat in gesprek met Noa Vahle. Bekijk het interview terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.