Terug

Volg Vandaag Inside

Frank de Boer haalt Sven Botman bij Oranje

Frank de Boer haalt Sven Botman bij Oranje

12 nov 2020, 11:06

Bondscoach Frank de Boer heeft Sven Botman opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Nathan Aké. Voor de 20-jarige Botman is het zijn eerste uitnodiging voor Oranje. De verdediger werd eerder dit jaar door de Franse club OSC Lille overgenomen van Ajax.

Woensdagavond hintte De Boer al op zijn keuze voor Botman. "Ik heb wel één iemand in mijn hoofd. Botman is een jongen die aan de deur klopt. Hij speelt in de Europa League en heeft bij Lille nog geen wedstrijd gemist", zei De Boer na de oefenwedstrijd tegen Spanje (1-1).

Aké viel in het duel met Spanje al na ruim vijf minuten uit met een hamstringblessure. De verdediger van Manchester City werd vervangen door Daley Blind.

Selectie

De selectie van Oranje bestaat met de entree van Botman uit 24 spelers. Botman had zich woensdag al in Zeist gemeld bij Jong Oranje, dat zich voorbereidt op de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden.

Oranje speelt zondag in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina en woensdag is Polen de tegenstander in het landentoernooi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.