Terug

Volg Vandaag Inside

Supportersvereniging Ajax komt met boodschap richting eigen fans: 'Kijk eens in de spiegel'

19 feb 2024, 10:54

AFCA, supportersclub van Ajax, heeft zich in een post op sociale media kritisch uitgelaten over een deel van het publiek dat zijn eigen spelers uitfluit. Vooral Kenneth Taylor moet het de afgelopen weken ontgelden bij de supporters van de Amsterdammers. De 21-jarige middenvelder kreeg bij zijn wissel tegen FK Bodø/Glimt én NEC een fluitconcert over zich heen.

De supportersvereniging van Ajax vindt dat de fans die eigen spelers uitfluiten naar zichzelf moeten kijken. "Kijk eens in de spiegel", luidt de titel boven het bericht van AFCA. "Ajax presteert en voetbalt niet zoals Ajax zou moeten presteren en voetballen. De resultaten vallen enorm tegen en uiteraard mogen we meer verwachten van de spelers op het veld."

"Natuurlijk zijn we allemaal gefrustreerd over de resultaten", gaat het bericht verder. "En zien we dat de ene speler beter speelt dan de andere. Of negatief gezegd: nog sléchter dan een teamgenoot. Maar als jij fouten maakt op je werk, word je dan uitgefloten door je collega’s? Vast niet. Kijk eens in de spiegel. En of ze nou zijn aangekocht of voortkomen uit de eigen jeugdopleiding, individuele Ajacieden fluit je niet uit. Daar wordt uiteindelijk niemand beter van. En zeker de elf spelers op het veld niet", aldus de supportersclub van Ajax.

Trainer John van ’t Schip heeft op de persconferentie na afloop van Ajax – NEC (2-2) gereageerd op de wissel van Ajax-middenvelder Kenneth Taylor, die met gejuich werd ontvangen door het thuispubliek. Bekijk de reactie van Van ’t Schip terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.