Terug

Volg Vandaag Inside

Supportersvereniging Ajax: 'Grootste debacle uit clubgeschiedenis'

22 dec 2023, 10:02

De bekeruitschakeling door de amateurs van Hercules is hard aangekomen bij de supporters van Ajax. Volgens de directeur-bestuurder van de Supportersvereniging Ajax, Fabian Nagtzaam, is de nederlaag zelfs het grootste debacle uit de geschiedenis van de club.

"Dit heb ik oprecht nog nooit meegemaakt. Ik heb het gevoel alsof er een flatgebouw op me is gevallen, alsof er een bus over me heen is gereden", reageert Nagtzaam een dag na de 3-2-nederlaag in de Galgenwaard tegen het ANP. "Het doet ontzettend veel pijn. Dit kan gewoon niet. Het is allemaal niet fraai."

Nagtzaam moet denken aan een uitspraak van voormalig Ajax-assistent Bobby Haarms. "Die zei na een harde klap meestal: 'we moeten door snuiters'. En dat moeten we ook." Het is nu winterstop en Ajax komt pas op 14 januari weer in actie, dan uit tegen Go Ahead Eagles.

Met name de apathische houding van de Ajax-spelers maakt het voor de supporters extra pijnlijk, vond de directeur-bestuurder. "Spelers moeten beseffen dat ze het shirt van Ajax dragen. Ik ben dan ook heel trots op de supporters die nog geprobeerd hebben er een overwinning uit te slepen. Maar onze goedbetaalde profs hebben ondanks dat verloren van jongens die vandaag weer als bakker of slager aan de slag gaan."

Volgens Nagtzaam zit er niets anders op dan opnieuw beginnen in 2024. "Het is belangrijk dat de spelers en de trainers nu bij de kerstboom te rade gaan bij zichzelf. Die moeten beseffen dat dit niet kan en dat het vanaf 1 januari echt anders moet. Maar Ajax staat altijd op. En natuurlijk moeten we nederig blijven en Hercules feliciteren met deze bekeroverwinning."

Bekijk in de video bovenaan deze pagina hoe de Vandaag Inside-tafel reageerde op de bekerblamage van Ajax!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.