Terug

Volg Vandaag Inside

Supportersclub dringt aan op vertrek Van Praag en Van Wijk: ‘Maak plaats voor een nieuw Ajax-tijdperk!'

8 mei 2024, 20:07

De AFCA Supportersclub dringt aan op het vertrek van RvC-leden Michael van Praag en Leo van Wijk bij Ajax, omdat zij voor onrust zouden zorgen binnen de club.

“Michael van Praag en Leo van Wijk blijven standvastig op hun plek zitten als commissaris binnen de Raad van Commissarissen (RvC). Dit terwijl hun opdracht duidelijk is: bestuurlijke rust creëren, goede opvolgers zoeken en snel terugtreden", begint de supportersclub. "Hier zit geen woord Spaans bij."

“Na alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden lijkt het ons het juiste moment om invulling te geven aan het woord ‘tijdelijk’. Daarom vragen we Michael van Praag en Leo van Wijk nogmaals om zichzelf snel te laten vervangen door nieuwe commissarissen die passen bij het Ajax van morgen. Bij voorkeur vóór aanvang van het nieuwe seizoen, om zo in alle rust te bouwen aan een nieuwe toekomst.”

De supportersclub geeft aan voorstander te zijn van het 'nieuwe' Ajax, zowel op als buiten het veld. “De heren Van Praag (76) en Van Wijk (77) zijn synoniem aan het oude Ajax en staan de bestuurlijke ontwikkeling van Ajax in de weg. Net zoals een oudere voetballer de ontwikkeling van een jonge voetballer in de weg staat. Wij willen sowieso af van het zogenaamde ‘Russische model’ binnen Ajax, waarbij een handjevol ereleden het al tientallen jaren voor elkaar krijgt om steeds weer zichzelf, elkaar of vertrouwelingen op belangrijke posities neer te zetten.”

“Van Praag en Van Wijk, wees waardige ereleden van Ajax en kom jullie afspraak na. Laat je heel snel vervangen door nieuwe commissarissen en luid daarmee een nieuw Ajax-tijdperk in!”, sluit de AFCA Supportsclub hun bericht stellig af.

Chris Woerts vertelde vorige week in Vandaag Inside dat hij weet wie de nieuwe algemeen directeur van Ajax wordt. "Een hele goede keuze." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.