Terug

Volg Vandaag Inside

Supportersbussen bekogeld met stenen en vuurwerk na Twente - Heracles

Supportersbussen bekogeld met stenen en vuurwerk na Twente - Heracles

6 nov 2021, 10:35

Na de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo zijn er bussen van de uitsupporters bekogeld met stenen en vuurwerk door supporters van de club uit Enschede.

Vier bussen zouden er zijn vernield en een aantal supporters hebben ook lichte verwondingen overgehouden door de gesneuvelde ruiten.

Overwinning FC Twente

Twente won de derby tegen Heracles met een klein verschil. Het elftal van trainer Ron Jans was in een met 30.000 mensen uitverkochte Grolsch Veste met 1-0 te sterk. Mees Hilgers opende al in de 5e minuut de score. De verdediger was, na een indraaiende vrije trap, vanuit de rebound trefzeker. Voor de 20-jarige Hilgers betekende het zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

Heracles-trainer Frank Wormuth, die was begonnen met dezelfde spelers als vorig weekeinde tegen Ajax (0-0), greep al na een half uur in door Navajo Bakboord naar de kant te halen en Ismail Azzaoui in de ploeg te brengen. Kort voor rust miste Rai Vloet een kans op de gelijkmaker. Doelman Lars Unnerstall redde. In de 55e minuut was Vloet opnieuw dicht bij een treffer. Dit keer schoof de oud-PSV'er de bal net naast.

Het duel werd in het laatste halfuur wat onvriendelijker. Scheidsrechter Dennis Higler gaf bij een opstootje Ricky van Wolfswinkel en Michal Sadilek (beiden FC Twente) en Kaj Sierhuis (Heracles Almelo) geel. Daan Rots liet twintig minuten voor tijd een goede mogelijkheid op de 2-0 onbenut. Keeper Janis Blaswich hield hem knap van scoren af.

Twente staat nu zevende met 18 punten. Heracles heeft 11 punten en is dertiende.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.