Terug

Volg Vandaag Inside

Supporters PSV: 'Ontslag Van Bommel pijnlijk, maar onvermijdelijk'

Supporters PSV: 'Ontslag Van Bommel pijnlijk, maar onvermijdelijk'

16 dec 2019, 12:17

Pijnlijk, maar onvermijdelijk. Zo omschrijft voorzitter Harrie Timmermans van de Supportersvereniging PSV het ontslag van trainer Mark van Bommel. "Mark is een held van de club. Als er iemand is die de supporters succes gunnen, dan is hij het wel", zegt Timmermans. "Maar vanwege de resultaten was dit ontslag misschien wel onvermijdelijk."

Timmermans zag zondag samen met zo'n 1200 andere PSV-fans z'n favoriete club in De Kuip met 3-1 verliezen van Feyenoord. De ochtend erna volgde het bericht dat de clubleiding heeft ingegrepen. "Ik hield m'n telefoon vandaag toch wat extra in de gaten", zegt Timmermans, secretaris bij de gemeente Heusden, tussen wat vergaderingen door. "De voetbalwereld heeft een paar voorspelbare patronen. Na een paar nederlagen komt er altijd discussie over de trainer. Dat zie je ook bij PSV, al duurt het bij ons vaak wat langer dan bij andere clubs. Maar het is gewoon de keiharde realiteit als de resultaten uitblijven."

PSV begon goed aan het seizoen, maar boekte in de afgelopen twaalf wedstrijden slechts twee overwinningen. Een week voor het ingaan van de winterstop is de clubleiding het vertrouwen in Van Bommel definitief kwijt. "Het geeft een heel dubbel gevoel", aldus Timmermans. "Mark is een ras-PSV'er. Heel pijnlijk dat het zo moet eindigen."

Uit respect voor Van Bommel wil de voorzitter van de Supportersvereniging niet speculeren over wie de nieuwe trainer moet worden in Eindhoven. "Ik kan het nu niet opbrengen daarover te praten. Dit is een heel slecht jaar, een horrorseizoen eigenlijk. Maar een crisis verenigt ook. Als supporters moeten we juist nu nóg meer achter de club gaan staan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.