Terug

Volg Vandaag Inside

Supporters NEC willen toch naar wedstrijd tegen Vitesse gaan: 'Wij kunnen dit niet accepteren'

4 apr 2024, 13:11

Supporters van NEC gaan ervan uit dat ze zondag gewoon naar Arnhem mogen afreizen voor de derby tegen voetbalclub Vitesse. De supportersvereniging van de club laat op Facebook weten dat er overleg is geweest met juristen.

Er ligt volgens hen formeel geen besluit dat de NEC-aanhang niet mag komen, want dat heeft de Arnhemse lokale driehoek van gemeente, politie en justitie niet aan NEC noch aan de supportersvereniging laten weten, terwijl dat wettelijk wel vereist is.

Vitesse maakte vorige week vrijdag bekend dat er zondag zonder uitsupporters van NEC gespeeld moet worden, omdat de Arnhemse club, die in zwaar weer verkeert, de veiligheid van supporters en spelers niet kan garanderen. Dat besluit was volgens Vitesse in overleg met de lokale driehoek genomen.

NEC en de supporters waren meteen al zeer teleurgesteld. NEC-voorzitter Wilco van Schaik is boos omdat de club niet bij het besluit is betrokken. Hij vraagt zich af of NEC wel in Arnhem moet gaan spelen: "Het moet honderd procent veilig zijn, anders hoeven we niet eens aan de wedstrijd te beginnen. We praten, inclusief heen- en terugreis, over veilig en gastvrij professioneel betaald voetbal. Ook voor spelers en staf."

Op sociale media circuleren oproepen van NEC-supportersgroepen om zondag gewoon naar Arnhem te gaan. "Wij kunnen dit niet accepteren", stellen zij. NEC en Vitesse overleggen met Arnhem, Nijmegen en de politie over de situatie zondag in en bij GelreDome.

Johan Derksen hekelde onlangs in Vandaag Inside het gedrag van NEC-doelman Jasper Cillessen: "Hij gedroeg zich belachelijk en onprofessioneel". Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.