Terug

Volg Vandaag Inside

Supporters Go Ahead mogen spelersbus niet meer uitzwaaien

Supporters Go Ahead mogen spelersbus niet meer uitzwaaien

13 apr 2021, 12:20

Go Ahead Eagles heeft de supporters van de voetbalclub opgeroepen de spelersbus niet meer uit te zwaaien bij uitwedstrijden. Het was afgelopen zondag iets te druk bij de oprit van de A1, waar honderden fans van de eerstedivisieclub uit Deventer zich hadden verzameld om de selectie succes te wensen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Voorheen werd de selectie van Go Ahead Eagles uitgezwaaid bij het eigen stadion, maar dat leidde weleens tot overlast in de omgeving van De Adelaarshorst. Daarom gebeurde dat de afgelopen twee keren elders.

"We snappen dat supporters uiting willen geven aan hun betrokkenheid bij de club, zeker nu wedstrijdbezoek er door de coronamaatregelen niet in zit. Dat is ook de reden dat er bij de afgelopen twee uitzwaaimomenten niet op grote schaal is opgetreden", zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop op de website van de club.

Bij het tweede uitzwaaimoment werd het allemaal iets te uitbundig. Het aantal mensen op de rijbanen en de zwaarte van het vuurwerk nam toe, stelt Van Dop. "Vandaar de we samen met de gemeente en politie op de rem trappen wat betreft dit soort uitzwaaiacties. De spelers en stafleden hebben nu ervaren hoe het publiek achter hen staat en zullen die wetenschap meenemen richting volgende (uit-)wedstrijden. Dus we doen op iedereen een dringend beroep om het uitzwaaien nu even te laten voor wat het is."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.