Terug

Volg Vandaag Inside

Supporters Cambuur boycotten uitwedstrijd tegen Ajax

Supporters Cambuur boycotten uitwedstrijd tegen Ajax

23 aug 2022, 15:44

Supporters van SC Cambuur boycotten volgende week zaterdag (3 september) de uitwedstrijd tegen Ajax. Ze willen daarmee hun onvrede laten blijken over het optreden van de beveiliging en en de politie in Amsterdam in het verleden. Volgens hen is er aan misdragingen "onnodig vijandig en ontregelend optreden voorafgegaan", waar alle supporters aan blootgesteld werden.

Volgens Cambuur is de uitwedstrijd tegen Ajax "niet het voetbalfeest wat het zou moeten zijn". De club verkoopt daarom geen kaarten. Supportersverenigingen Kern van Cambuur en Cambuur Culture sluiten zich aan bij de boycot.

"Er zijn een paar zaken die hier spelen. We moeten eerst de hand in eigen boezem steken. Het wangedrag van enkele individuen aan onze zijde is onacceptabel en hierover zullen we met elkaar het gesprek moeten blijven voeren. Verder is er vanuit onze supporters een hoop aan te merken op de ontvangst in Amsterdam", aldus algemeen directeur Ard de Graaf in een verklaring op de website van Cambuur.

Cambuur laat kinderen uit gezinnen in Leeuwarden en omstreken die anders nooit een uitwedstrijd bijwonen in het uitvak plaatsnemen. De Friese club staat achtste in de Eredivisie, Ajax is koploper.

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie zegt dat het optreden zich richtte op spreekkoren, het proberen uit te breken en het trappen tegen hekken door aanhangers van de Friese club. Volgens hem zijn de Cambuur-supporters evengoed welkom bij de wedstrijd, maar moeten ze wel verplicht met bussen komen.

Ajax vindt het "jammer" dat Cambuur voor een boycot kiest, aldus een woordvoerder. "Want wij zijn in beginsel voorstander van het spelen van wedstrijden met supporters van beide clubs in het stadion. Wij vinden het erg sympathiek dat zij voor een alternatief met kinderen hebben gekozen, zodat het vak toch nog gevuld kan worden met gasten uit Leeuwarden en omgeving. Ajax staat voor gastvrije en vriendelijke ontvangst in het stadion; als zij dit anders hebben ervaren, dan is daar aanleiding voor geweest. Wij herkennen ons overigens goed in het beeld dat de directeur van Cambuur in het begin van het statement schetst: er was inderdaad sprake van wangedrag, zowel fysiek als verbaal."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.