Terug

Volg Vandaag Inside

Super League lijkt voorbij nu ook de grootste investeerder zich terugtrekt

Super League lijkt voorbij nu ook de grootste investeerder zich terugtrekt

23 apr 2021, 11:54

Het lijkt erop dat er, na een week lang vol kritiek, nu echt een einde komt aan de Super League. JPMorgan heeft zich namelijk teruggetrokken, zo meldt de New York Times. De Amerikaanse bank was een van de belangrijkste investeerders achter het miljardenproject.

De bank zou een investering van 3,5 miljard euro in het project hebben zien zitten. Toch trekken ze dat aanbod in. 'We hebben verkeerd ingeschat hoe deze deal opgepakt zou worden door de voetbalwereld en hoe het van invloed zou zijn op de toekomst. We zullen hiervan leren', tekent The New York Times op.

Van de twaalf clubs die aan het begin van deze week nog vóór de Super League waren, zijn er nu nog twee over. Dat zijn Real Madrid en Barcelona. Juventus twijfelt nog: zij zijn nog voorstander van de competitie maar niet zoals deze in de huidige vorm is ingestoken.

Jaarlijks zou JPMorgan vergelijkbare bedragen in het project pompen. Het winnen van de Super League zou 600 miljoen euro opleveren.

René liet maandag tijdens de uitzending al weten geen voorstander te zijn van de Super League.

René gelooft niet in Super League: 'Puur om de UEFA onder dru...
1:12
René gelooft niet in Super League: 'Puur om de UEFA onder dru...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.