Terug

Volg Vandaag Inside

Süle kan EK vergeten door ernstige blessure

Süle kan EK vergeten door ernstige blessure

21 okt 2019, 18:00

Het seizoen van Niklas Süle lijkt erop te zitten en ook het EK 2020 halen is haast een utopie voor de Duitse stopper. Dit betekent een enorme aderlating voor Bayern München en Duitsland.

Süle moest zich afgelopen zaterdag in Augsburg na twaalf minuten al laten vervangen vanwege een blessure. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat hij de voorste kruisband in zijn linkerknie heeft gescheurd. De 24-jarige stopper is zondag onder het mes gegaan, waardoor hij nu voor een lange revalidatie staat.

Bayern-voorzitter Uli Hoeness noemde het uitvallen van Süle, in aanloop naar de Champions League-wedstrijd van Bayern München tegen Olympiakos, een totale ramp. 'Het is een drama! Hij moet zich nu richten op het nieuwe seizoen. We moeten hem allemaal helpen', aldus Hoeness.

Süle liep eerder bij Hoffenheim al een vergelijkbare blessure op, en moet nu dus opnieuw geopereerd worden. Hoeness is duidelijk: 'Hij kan het EK vergeten. Het seizoen is over voor hem.' De voorzitter voegde er meteen aan toe dat Bayern geen vervanger zal aantrekken in de winter. Met onder meer Lucas Hernández, Jérôme Boateng, Benjamin Pavard en Javi Martínez heeft Bayern nog wel een aantal spelers die centraal achterin kunnen spelen. De blessure bij Süle zal wel als een klap aankomen voor Bayern-trainer Niko Kovac, aangezien de verdediger hiervoor nog geen minuut miste in de Bundesliga.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.