Terug

Volg Vandaag Inside

Suárez hard op weg naar ultieme wraak op Barcelona

Suárez hard op weg naar ultieme wraak op Barcelona

8 feb 2021, 09:14

Alle ogen zijn weer gericht op Luis Suárez als Atlético Madrid vanaf 21.00 uur tijdens een uitduel met Celta de Vigo op jacht gaat naar de eerste landstitel sinds 2014 . 'Venganza', het Spaanse woord voor wraak, staat nog net niet op zijn voorhoofd getatoeëerd. Dat hoeft ook niet. De plannen van de Uruguayaan zijn overduidelijk.

Suárez huilde bittere tranen toen hij in begin van dit seizoen moest vertrekken bij zijn geliefde Barcelona. Hij was te oud en te duur. Daar kwam het op neer toen trainer Ronald Koeman hem belde. Dus moest hij weg. Lionel Messi, de boezemvriend en voormalig buurman van Suárez, snapt al een tijdje niets van de beleidsmakers die de schuld van Barcelona tot over 1 miljard euro hebben laten oplopen. Hij wilde juist weg, dolgraag zelfs. Maar dat mocht dan weer niet.

Suaŕez vond het vooral lastig om aan zijn kinderen te vertellen dat ze pappa niet meer nodig hadden bij Barcelona. Dat was heel moeilijk en ook pijnlijk voor hem. Maar hij had geen keus. De 34-jarige Uruguayaan heeft zijn woede en frustraties inmiddels een plekje gegeven. Hij wil nu winnen met Atlético, daar moet alles voor wijken.

En Suárez gaat ver om zijn doel te bereiken. Al minimaal driemaal zette hij letterlijk zijn tanden in een tegenstander. Omdat het moest, toonde de spits berouw. Maar diep in zijn hart begreep hij weinig van alle ophef. Suárez kon na de mededeling dat Barcelona hem niet meer nodig had ook naar Juventus. "Dat hadden wij liever gehad", bekende trainer Koeman van Barcelona onlangs. Maar bij Atlético kan de aanvaller zijn oude club veel meer pijn doen. Daar kan hij pas echt laten zien hoe dom het is om hem te laten gaan.

Terwijl Barcelona vooralsnog vergeefs succes najaagt met aanvallers als Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé schiet en kopt Suárez uit alle standen raak. Niet Messi of Karim Benzema, maar hij is de topscorer van La Liga. En zijn missie is nog lang niet voltooid.

Suárez wil de landstitel winnen met Atlético, het liefst al op 9 mei als de uitwedstrijd tegen FC Barcelona op het programma staat. Veel zoeter kan zijn wraak niet zijn. Maar als het kampioenschap van Atlético een week of twee weker langer op zich laat wachten, dan heeft hij daar ook vrede mee. Als het maar duidelijk wordt dat Barcelona hem nooit had moeten laten gaan. De vooruitzichten zijn goed met een voorsprong van 7 punten op Barcelona en Real Madrid, die ook nog eens twee duels meer hebben gespeeld. Maar Suárez rust pas als zijn wraak compleet is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.