Terug

Volg Vandaag Inside

Studio Voetbal-tafel pleit voor verbod op uitsupporters

Studio Voetbal-tafel pleit voor verbod op uitsupporters

29 jan 2024, 14:20

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en AZ (2-2) werd zondagmiddag tijdelijk gestaakt omdat er vanuit het uitvak met AZ-supporters vuurwerk op het veld werd gegooid. Volgens sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen is er maar één manier om dit te voorkomen: het weren van uitsupporters.

“Ik vraag me al veel langer af of we überhaupt uitsupporters mee moeten nemen. Het vraagt zoveel politie-inzet. Het levert zoveel hoofdpijndossiers op. Waarom moeten we dat allemaal inrichten voor een aantal supporters die hun club willen steunen, maar waarbij ook dit regelmatig gebeurt?”, vroeg van Wonderen zich voor de camera van de NOS hardop af.

Bij Studio Voetbal kunnen ze zich helemaal vinden in de woorden van de 55-jarige oefenmeester. “Ik ga mee met Van Wonderen”, zegt Pierre van Hooijdonk. “Ik kom uit een generatie waar het heel normaal was dat je naar elke uitwedstrijd kon van je ploeg. Het kan gewoon écht niet meer. Het kost teveel, het is continu gezeik en gerotzooi. De nieuwe generatie die nu gaat komen, als die morgen horen dat het nooit meer mag, dan weten zij over vijftien jaar ook niet meer beter.”

Arno Vermeulen sluit zich hierbij aan. “Niet ten koste van alles uitpubliek in het stadion. Als we dit soort incidenten teveel hebben met uitpubliek, dan kappen met uitpubliek. Het is maatschappelijk niet verantwoord om er zoveel geld in te stoppen, zoveel politiebeveiliging. Dat houdt een keer op.” Ibrahim Afellay: “Hoe erg het ook is, de goeden moeten helaas onder de slechte lijden, dan maar gewoon op de blaren zitten. Wat moet je anders?”

Michiel Kramer, zondag te gast bij Studio Voetbal, denkt er anders over. “Ik zou altijd uitsupporters laten komen. Je moet gewoon harder straffen. Volgens mij heeft ieder stadion, ieder vak gewoon een camera hangen, dus je kan zien wie wat doet. Als je ze harder straft, komen ze niet meer.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.