Terug

Volg Vandaag Inside

Strootman tekent bij Olympique Marseille

Strootman tekent bij Olympique Marseille

28 aug 2018, 19:20

MARSEILLE (ANP) - Kevin Strootman heeft een meerjarig contract ondertekend bij Olympique Marseille. De Franse topclub betaalt naar verluidt 25 miljoen euro aan AS Roma voor de 28-jarige middenvelder. Met bonussen kan daar nog 3 miljoen euro bij komen. Strootman kwam de medische keuring goed door en werd daarna gepresenteerd in de Zuid-Franse havenstad.

Na 131 wedstrijden, dertien doelpunten en negentien assists verlaat Strootman de Italiaanse hoofdstad. Strootman zou op jaarbasis tussen de 6 en 7 miljoen euro gaan verdienen in Marseille.

De in Ridderkerk geboren middenvelder speelde eerder in zijn loopbaan voor Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV. Hij ging in 2013 van Eindhoven naar Rome. Strootman kwam tot nu toe 41 keer uit voor Oranje. Bij Olympique Marseille wordt hij herenigd met coach Rudi Garcia, zijn vroegere trainer bij AS Roma.

Vierde

Strootman had bij zijn Italiaanse club nog een contract tot medio 2022. Hij ontbrak vanwege zijn naderende overstap naar de Franse club al maandagavond in de thuiswedstrijd van AS Roma tegen Atalanta (3-3). Strootman had zondag al afscheid genomen van zijn Romeinse ploeggenoten.

Marseille werd vorig seizoen vierde in de Franse Ligue 1 en verloor de Europa League-finale van Atlético Madrid. Dit seizoen heeft de club in de competitie vier punten na drie wedstrijden. Marseille speelde zondagavond thuis met 2-2 gelijk tegen Rennes. Bij 'L'Om' staan onder anderen de Franse topspelers Dimitri Payet en Florian Thauvin onder contract.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.