Terug

Volg Vandaag Inside

Strijdbare Van Dijk bekijkt revalidatieproces van dag tot dag

Strijdbare Van Dijk bekijkt revalidatieproces van dag tot dag

19 okt 2020, 01:17

Virgil van Dijk heeft zich in een verklaring op zijn sociale media strijdbaar getoond. "Ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren", liet de verdediger van Liverpool weten.

Hij liep zaterdag in de derby tegen Everton (2-2) een knieblessure op na een botsing met doelman Jordan Pickford. De aanvoerder van Oranje dient een operatie te ondergaan. Volgens Liverpool zijn de kniebanden bij Van Dijk beschadigd. Hoe lang hij uit de roulatie zal zijn, vermeldde de Engelse kampioen nog niet.

Ook Van Dijk liet zich niet uit over duur van zijn herstel. "Ik bekijk mijn revalidatieproces van dag tot dag. Mijn focus ligt daar volledig op. Voor nu zal ik al het mogelijke doen om mijn ploeggenoten te ondersteunen in de belangrijke weken die gaan komen. Ik zal terugkeren."

Liverpool treedt woensdag in de groepsfase van de Champions League tegen Ajax aan in de Johan Cruijff ArenA. Daarna wachten in relatief korte tijd nog een flink aantal duels in de Premier League en Champions League.

Oranje speelt komende maand ook nog drie interlands, waarvan twee voor de Nations League. "Slecht nieuws voor onze aanvoerder Virgil van Dijk. Ik hoop dat je snelt herstelt en sterker dan ooit terugkomt. Blijf sterk!", wenste bondscoach Frank de Boer hem op Twitter toe.

"Ik denk, dat in voetbal, net zoals in het leven, alles gebeurt met een reden", betoogde Van Dijk. "Het is belangrijk om nuchter te blijven als je pieken of dalen beleeft. Met de steun van mijn vrouw, kinderen, familie en iedereen bij Liverpool, ben ik klaar om de uitdaging aan te gaan. Ondanks de aanwezige teleurstelling geloof ik krachtig dat er een kans ligt in een probleem en met de hulp van God ga ik ervoor zorgen dat ik beter, fitter en sterker terugkom dan ooit tevoren."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.