Terug

Volg Vandaag Inside

Geertruida geeft eerste kranteninterview: 'Nooit idee dat stotteren mijn loopbaan in gevaar zou brengen'

Geertruida geeft eerste kranteninterview: 'Nooit idee dat stotteren mijn loopbaan in gevaar zou brengen'

23 apr 2021, 08:11

Lutsharel Geertruida veroverde dit seizoen een basisplaats bij Feyenoord en maakt een sterke ontwikkeling door. Toch verscheen de rechtsback weinig in de media, want dat heeft te maken met het feit dat hij stottert. Geertruida gaf eerder een interview aan Feyenoord Magazine en nu aan het Algemeen Dagblad en De Telegraaf.

'Maar ik begrijp ook dat er in dit eerste interview naar gevraagd wordt', vertelt Geertruida aan het AD. 'Ik heb nooit het idee gehad dat stotteren mijn voetballoopbaan in gevaar zou kunnen brengen. Het belemmert me ook niet op het veld of in de kleedkamer. Een interview, en dan vooral voor een camera, dat is nog een ander verhaal.'

De 20-jarige Geertruida hoopt met de Rotterdammers de play-offs voor Europees voetbal te ontlopen. De ploeg van trainer Dick Advocaat staat op plek vijf met twee punten achter Vitesse. 'We krijgen ook Ajax nog in de Kuip. In de jeugd wonnen we vaak van die club’, vervolgt de verdediger. ‘Ik speelde in een lichting met Orkun Kökçü en Achraf El Bouchataoui. Het zou mooi zijn om Ajax hier in De Kuip te verslaan.'

 Geertruida doet er alles aan om aankomende zomer op de eindronde van het EK O21 te kunnen zijn. Guus Hiddink, bondscoach van Curaçao, heeft de rechtsback al gebeld. Momenteel legt de Feyenoord-speler de lat hoog en hoopt hij op een plek bij Oranje O21.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.