Terug

Volg Vandaag Inside

'Stikstofhalvering in 2030 definitief van de baan'

'Stikstofhalvering in 2030 definitief van de baan'

6 sep 2023, 17:39

Het halveren van de stikstofuitstoot in 2030 is definitief van de baan. Demissionair stikstofminister Christianne van der Wal (VVD) zal haar wetsvoorstel waarin dat jaartal opgenomen staat niet naar de Tweede Kamer sturen, melden Haagse ingewijden nu een Kamermeerderheid de wet niet meer zal steunen. Van der Wal zelf laat weten dat het 'niet voor de hand ligt dat de Kamer wil dat we hiermee doorgaan'. Dat meldt De Telegraaf.

In het coalitieakkoord tussen VVD, D66, CDA en CU werd opgenomen dat de halvering van de stikstofuitstoot vervroegd werd van 2035 naar 2030. Voor veel boeren en provincies voelde die deadline als een loden last die bovendien onhaalbaar werd geacht. Het leidde zelfs tot een crisisachtige sfeer in de coalitie toen voormalig CDA-leider en minister Wopke Hoekstra het jaartal 'niet heilig' verklaarde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.