Terug

Volg Vandaag Inside

Steward publiekslieveling bij FC Den Bosch: 'Zelfs in de supermarkt word ik toegezongen'

Steward publiekslieveling bij FC Den Bosch: 'Zelfs in de supermarkt word ik toegezongen'

8 okt 2021, 12:43

Fransien Maas (54) (zie foto van © Pro Shots / Peter van Gogh) is misschien wel de meest geliefde steward van Nederland. Al ruim 31 jaar is zij werkzaam bij FC Den Bosch en de fanatieke M-Side respecteert haar enorm. 'Ik ga door tot ik erbij neerval. Desnoods met een rollator en een wandelstok in mijn hand om de supporters gedeisd te houden', zegt Fransien in een interview met het Brabants Dagblad.

Fransien is dankzij haar man steward geworden, die al 36 jaar werkt in Stadion De Vliert. De club had op een avond een tekort aan stewards, waardoor Fransien besloot te gaan helpen. 'Ik heb toen een oppas kunnen regelen voor mijn dochtertje en trok ik voor het eerst een geel jasje aan'. Haar dochter is inmiddels ook al twaalf jaar steward en zij moet het uiteindelijk gaan overnemen.

Bij de supporters is Fransien echt een publiekslieveling, maar meer waardering vanuit de club zou ook wel mooi zijn. 'Vanuit de club zelf krijgen we te weinig belangstelling, dat is erg jammer. Een bedankje is al genoeg maar zelfs dat krijgen we niet. We krijgen een habbekrats en een paar consumptiebonnen, daar doen we het niet voor.'

Toegezongen

'Het is nooit saai op de M-side', zegt Fransien met een lach op haar gezicht. De fanatieke supporters zingen haar regelmatig toe en zelfs in de supermarkt. 'Laatst kwam er in de Jumbo zelfs een kerel naar me toe die het nummer begon te zingen. Niet in de supermarkt gek!'

De supporters hebben vorig jaar Fransien een hart onder de riem gestoken, nadat ze een hartinfarct had gekregen. De M-side heeft toen een spandoek voor haar gemaakt, bloemen en kaarten gestuurd. 'Als ik om zeven uur niet bij de poorten sta roepen ze al: ‘Hè waar is Fransien?’ Maar ik ben er altijd bij hoor, uit en thuis. Heel de week kijk ik uit naar vrijdag. Ik zou geen leven hebben als ik dit niet meer kan doen', aldus de populairste steward van het land.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.