Terug

Volg Vandaag Inside

Stevige kritiek op Van Gaal: ‘Krijg soms nachtmerries als ik eraan terugdenk’

Stevige kritiek op Van Gaal: ‘Krijg soms nachtmerries als ik eraan terugdenk’

23 juli 2021, 10:20

Rafael da Silva bewaart weinig goede herinneringen aan zijn tijd onder Louis van Gaal. De inmiddels 31-jarige verdediger speelde tussen 2008 en 2015 bij Manchester United, en kreeg in zijn laatste seizoen op Old Trafford met Louis van Gaal te maken. 

‘De man was geobsedeerd’, blikt Rafael in de podcast Talk of the Devils terug op de samenwerking met Van Gaal. De Braziliaan deelt een vervelende ervaring met de Nederlandse trainer, na afloop van het competitieduel met West Ham United, in 2014. ‘Ik speelde een hele goede wedstrijd. Ik ben ervan overtuigd dat hij me eigenlijk niet wilde opstellen, maar volgens mij heeft Ryan Giggs mij daarbij geholpen. Ik speelde goed en ik bereidde een mooie goal van Wayne Rooney voor.’

De dag na de wedstrijd speelde Van Gaal een uitgebreide wedstrijdanalyse af voor de selectie. "Hier, hier, hier!", zei hij steeds. Ik had er een goed gevoel over’, vertelt de verdediger, die dacht dat hij een uitstekende wedstrijd had gespeeld en misschien wel de man van de wedstrijd was. ‘Hij liet het doelpunt zien en Ik dacht: nu gaat hij iets goeds over me zeggen. Hij zei: “Hier, deze voorzet. Waarom stuit die bal? Dit is geen goede voorzet! Waarom doe je dat?” Rafael wist niet wat hem overkwam. ‘Ik keek hem aan en dacht: waar heeft deze man het over? Ik geef een assist en hij zegt alleen maar dat het een slechte voorzet was?!’

De spelers van Manchester United leerden onder Sir Alex Ferguson, de legendarische oud-trainer van United, de bal meteen door te spelen bij het eerste balcontact. ‘Maar Van Gaal had daar een hekel aan’, blikt Rafael terug. ‘Hij zei dat we de bal moesten controleren. Twee keer raken, drie keer raken... waarom raak je ‘m maar één keer? Soms als ik eraan terugdenk, krijg ik nog steeds nachtmerries.’

Louis van Gaal staat voor zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. De 69-jarige oefenmeester is nagenoeg akkoord over een contract dat na het WK van eind volgend jaar in Qatar afloopt. Naar verwachting wordt Van Gaal een dezer dagen gepresenteerd door de KNVB.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.