Terug

Volg Vandaag Inside

'Zolang je tweede staat, moet je je mond houden!'

'Zolang je tweede staat, moet je je mond houden!'

15 feb 2021, 11:52

Willy en René van de Kerkhof maken zich zorgen om PSV. De twee broers spreken in gesprek met het Omroep Brabant-radioprogramma ‘Wakker!’ hun ongenoegen uit over keuzes van PSV-trainer Roger Schmidt.

‘De wisselingen zijn absurd aan het worden’, reageert Willy van de Kerkhof maandagochtend na het teleurstellende gelijkspel tegen ADO Den Haag (2-2). In een poging zijn spelers fris te houden, begonnen onder andere Denzel Dumfries en Mohamed Ihattaren zaterdag op de bank.

René van de Kerkhof is het, betreft de vele wisselingen in het elftal van PSV, eens met zijn broer. ‘Schmidt moet er geen speeltuin van maken’, zegt de oud-voetballer, die Ihattaren als voorbeeld neemt. ‘Tegen Ajax nog een van de uitblinkers, maar hij begint tegen ADO weer gewoon op de bank. Onbegrijpelijk!’

Tijd voor verandering, zo oordelen de clubiconen. 'PSV moet ingrijpen. De beste spelers moeten spelen. Het is, zoals René zegt, een speeltuin aan het worden. Als je goed speelt, weet je nog niet of je de volgende wedstrijd speelt. En dat is niet goed voor het zelfvertrouwen van spelers', concludeert Willy.

Dat trainer Roger Schmidt de afgelopen weken meerdere keren commentaar leverde op de arbitrage, zit de broers ook niet lekker. ‘Hij moet met zijn elftal bezig zijn, niet met de scheidsrechters. Als je bovenaan staat, heb je wat te vertellen. Maar zolang je tweede staat, moet je je mond houden’, aldus René op Omroep Brabant radio.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.