Terug

Volg Vandaag Inside

Stevens voor vierde keer trainer van Schalke 04

Stevens voor vierde keer trainer van Schalke 04

18 dec 2020, 13:37

Huub Stevens wordt voor de vierde keer trainer van Schalke 04. De Duitse voetbalclub bevestigde dat de 67-jarige Limburger in de laatste twee wedstrijden voor de korte winterstop de leiding heeft over de hoofdmacht. Schalke, dat al sinds 17 januari geen wedstrijd meer heeft gewonnen in de Bundesliga, ontsloeg vrijdag met Manuel Baum al voor de tweede keer dit seizoen de hoofdtrainer.

Stevens zit bij Schalke in de raad van toezicht. De oud-international van Oranje was van 1996 tot 2002 en van 2011 tot 2012 hoofdtrainer van Schalke. In maart 2019 keerde Stevens als interim-trainer terug op de bank. Hij slaagde erin de club te behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Hij riep sindsdien al een paar keer dat zijn trainerscarrière voorbij is, maar Stevens zit zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld en drie dagen later in het bekerduel met SSV Ulm 1846 toch weer op de bank bij 'zijn' club.

Schalke eindigde vorig seizoen onder leiding van trainer David Wagner op de twaalfde plaats. De ploeg uit Gelsenkirchen stond in de winterstop nog in de subtop, maar zakte na de corona-onderbreking weg op de ranglijst. Toen Schalke dit seizoen ook begon met twee nederlagen, moest Wagner vertrekken. Onder zijn opvolger Baum werden de resultaten niet beter. Met slechts 4 punten uit twaalf duels staan de 'Königsblauen' onderaan. Na de nederlaag woensdag tegen SC Freiburg (0-2) besloot de clubleiding in te grijpen.

Fans van Schalke riepen Stevens in 1999 uit tot trainer van de eeuw. De Nederlander bezorgde de club in zijn eerste periode onder meer de UEFA Cup (in 1997) en twee keer winst van de Duitse beker. Schalke was in 2001 ook heel dicht bij de landstitel, maar in de slotseconden van de laatste speeldag pakte Bayern München toch het kampioenschap.

Stevens werkte ook als trainer bij onder meer Roda JC, PSV, Hamburger SV, VfB Stuttgart, Hoffenheim en Red Bull Salzburg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.