Terug

Volg Vandaag Inside

Steven Bergwijn redt punt voor Ajax bij Sparta Rotterdam

17 mrt 2024, 18:50

Steven Bergwijn heeft Ajax aan een gelijkspel geholpen in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De aanvoerder, hersteld van een hamstringblessure, tekende in de slotfase voor de gelijkmaker (2-2).

Bergwijn stond de afgelopen vijf weken aan de kant en kon ruim een half uur in actie komen op Het Kasteel.

Ajax kwam terug van een achterstand van 2-0, na twee doelpunten van Arno Verschueren. De recordkampioen blijft de nummer 5 van de Eredivisie, met een voorsprong van 2 punten op NEC. Ajax zag Brian Brobbey in de slotfase uitvallen met een hamstringblessure. Ahmetcan Kaplan kreeg in blessuretijd een rode kaart voor een overtreding op Charles-Andreas Brym.

Alex Kroes, de nieuwe directeur van Ajax, kreeg op zijn derde werkdag nog maar eens bevestigd dat het niet makkelijk wordt om de recordkampioen van Nederland weer snel succesvol te maken. De Amsterdammers hebben in verschillende competities al meer tegentreffers (72) geïncasseerd dan ooit in een seizoen. Ajax speelt dit seizoen nog acht competitieduels en moet mogelijk nog in de play-offs voor Europees voetbal aantreden.

Als je geen vijf verdedigers hebt, dan kan je zo ook niet opstellen. Zoiets moet trainer John van 't Schip gedacht hebben toen hij zijn basisformatie voor het uitduel met Sparta aan het samenstellen was. Hij koos voor een systeem met vier verdedigers en liet middenvelders Jordan Henderson en Kenneth Taylor een linie naar achteren zakken.

Ook voor Steven Berghuis kwam de wedstrijd op Het Kasteel te vroeg. De 18-jarige Mika Godts mocht na acht invalbeurten voor het eerst aan de aftrap verschijnen voor Ajax in de Eredivisie. De 18-jarige linksbuiten uit België is hersteld van een bovenbeenblessure, die hem drie maanden aan de kant heeft gehouden.

De creatieve Godts maakte een goede indruk, met een serie dribbels en voorzetten. Hij schonk Brobbey een aardige kans. Maar de topscorer van Ajax miste, net als in de openingsfase toen hij in kansrijke positie naast kopte. Sparta liet het meeste balbezit aan Ajax, maar kwam in de 28e minuut wel op voorsprong. Verschueren kapte Kaplan uit en liet Diant Ramaj kansloos. De Belg trof in de openingsfase van de tweede helft opnieuw doel, maar zag dat zijn ploeg vervolgens zover werd teruggedrongen dat het de voorsprong niet meer kon verdedigen.

René reageerde onlangs in Vandaag Inside op de afgang van Ajax tegen Aston Villa: "Dat jochie kun je niet tegen een Premier League-club laten spelen." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.