Terug

Volg Vandaag Inside

Steven Bergwijn bekroont basisplaats met openingstreffer

Steven Bergwijn bekroont basisplaats met openingstreffer

22 dec 2021, 21:20

Tottenham Hotspur heeft zich ten koste van stadgenoot West Ham United geplaatst voor de halve finales in de League Cup. De ploeg van coach Antonio Conte zegevierde in de Londense derby met 2-1. De eindstand was al bij de rust bereikt.

Steven Bergwijn en Lucas Moura kwamen in de eerste helft tot scoren voor de thuisclub. Jarrod Bowen bracht tussendoor namens de bezoekers de gelijkmaker op zijn naam. Bergwijn werd na een uur gewisseld door Conte.

Chelsea was in een andere Londense derby met 2-0 te sterk voor Brentford. Pontus Jansson (eigen doel) en Jorginho kwamen in de slotfase tot scoren.

Liverpool ontsnapte op eigen veld tegen Leicester City aan uitschakeling. Na de reguliere speeltijd was de stand 3-3. De thuisclub nam de strafschoppen beter: 5-4.

Liverpool miste tegen Leicester onder anderen verdediger Virgil van Dijk en middenvelders Thiago Alcantara, Fabinho en Curtis Jones. Zij testten vorige week positief op het coronavirus.

Bij de rust leidde Leicester City met 3-1. Jamie Vardy (twee) en James Maddison kwamen tot scoren voor de bezoekers. Namens de thuisclub trof Alex Oxlade-Chamberlain doel. Invaller Diogo Jota zorgde na ruim een uur voor 2-3, waarna Takumi Minamino diep in de extra tijd alsnog een strafschoppenreeks afdwong (3-3). De Japanner faalde vervolgens als enige speler van Liverpool van 11 meter, maar door missers van Luke Thomas en Ryan Bertrand stapte de thuisploeg toch als winnaar van het veld.

Arsenal plaatste zich dinsdag voor de halve finales met een ruime zege op Sunderland (5-1).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.