Terug

Volg Vandaag Inside

Sterspeler Son later naar Azië Cup

Sterspeler Son later naar Azië Cup

3 jan 2019, 11:11

LONDEN (ANP) - Het nationale voetbalteam van Zuid-Korea speelt de eerste twee wedstrijden van de Azië Cup zonder sterspeler Son Heung-min. De aanvaller blijft tot half januari bij zijn Londense club Tottenham Hotspur. Pas na de kraker tegen Manchester United op 13 januari mag Son aansluiten bij de selectie van bondscoach Paolo Bento.

Zuid-Korea mist Son in de groepswedstrijden tegen de Filipijnen en Kirgizië en kan pas in het derde groepsduel met China beschikken over de trefzekere aanvaller, die acht keer scoorde in de laatste negen wedstrijden van de Spurs. Tottenham is momenteel de fiere nummer twee in de Premier League.

Son begon vermoeid aan dit seizoen, omdat hij in augustus nog zeer intensief meespeelde bij Zuid-Korea op de Aziatische Spelen. Hij sloeg de interlandperiode in november met opzet over om wat rust te vinden. ,,Ik was doodop na de Aziatische Spelen. Ik had die break in november echt nodig om op adem te komen'', aldus de 26-jarige Son, die zijn huidige topvorm op de Azië Cup hoopt vast te houden. Zuid-Korea is een van de favorieten voor de titel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.