Terug

Volg Vandaag Inside

Steijn haalt uit naar Mislintat: 'Altijd argumenten om die spelers niet te halen'

Steijn haalt uit naar Mislintat: 'Altijd argumenten om die spelers niet te halen'

30 dec 2023, 11:24

Maurice Steijn heeft in een interview met De Telegraaf stevige kritiek geuit op voormalig Ajax-directeur Sven Mislintat en is dieper ingegaan op de moeilijke periode die hij in Amsterdam heeft doorgemaakt.

Mislintat benoemde Steijn in juni als de opvolger van interim-trainer John Heitinga en beloofde een goede samenwerking. "Het begon als een gezamenlijk initiatief, maar al snel werd het in de praktijk ieder voor zich," aldus de voormalig Ajax-trainer.

De coach en zijn staf deden verschillende suggesties om de selectie te versterken, waaronder Noa Lang, Nicolás Tagliafico, Justin Kluivert, Sergiño Dest, Stefan de Vrij, Jerdy Schouten, Vangelis Pavlidis, Hakim Ziyech en de aangeboden Isco. Voor die spelers had hij altijd zijn argumenten klaar om ze niet te halen," vertelt Steijn, die het gevoel kreeg dat Mislintat hem had aangesteld zodat de Duitser vrij spel zou hebben op de transfermarkt.

Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Ludogorets op 24 augustus escaleerde de situatie. "Volgens hem hadden wij als staf geen kaas gegeten van het samenstellen van een selectie en hoefden we ons er niet mee te bemoeien. 'Ik ben verantwoordelijk voor de selectie en jullie voor het elftal.' Voor het eerst dacht ik: hier hoor ik niet thuis."

Steijn gaf openlijk toe dat de aankopen, met uitzondering van Josip Sutalo, niet zijn keuzes waren. De trainer erkent dat deze uitspraak niet handig was. Mislintat reageerde intern woedend. "Vanaf dat moment merkte ik dat Mislintat niet meer met me verder wilde. Tot grote ergernis van de Nederlandse spelers was hij voortdurend bezig met zijn aankopen en leek hij hen tegen mij op te zetten. Achter mijn rug om besprak hij mijn functioneren met de assistent-trainers Hedwiges Maduro en Said Bakkati."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.