Terug

Volg Vandaag Inside

Steijn haalt uit naar Maduro: 'Als ik was doorgegaan bij Ajax, dan was dat niet met hem geweest'

5 mrt 2024, 08:20

Voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn had Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, Stefan de Vrij, Noa Lang, Jerdy Schouten en Isco graag naar Amsterdam gehaald. "Ik denk dat we dan nog gewoon om de titel hadden gespeeld", zei hij bij het programma Rondo van Ziggo Sport. "Hun komst was ook best realistisch geweest. Heel veel spelers willen graag voor Ajax spelen. Daar is eer te behalen, zeker na een derde plaats van vorig seizoen."

Steijn werd aangetrokken door de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat, die voor ruim 100 miljoen euro aan nieuwe spelers naar Amsterdam haalde. "We zouden het samen doen, maar het werd een kansloze missie", zei de coach uit Den Haag. "Vaak kregen wij een keuze tussen twee spelers uit zijn netwerk, terwijl wij een andere speler in gedachten hadden. Er was ook geen algemeen directeur, na het vertrek van Edwin van der Sar. En met mensen van de raad van commissarissen heb ik nooit echt kennisgemaakt. Ik droomde van een driemanschap als Overmars, Ten Hag en Van der Sar. Zo wil je werken."

Steijn legde eind oktober na een nederlaag tegen FC Utrecht (4-3) zijn taken neer bij Ajax. Hij heeft ook de fout bij zichzelf gezocht. "Ik had misschien eerder moeten kiezen voor de spelers die al bij Ajax zaten", zei hij. "En ook met het huidige spelersmateriaal hadden we van Fortuna Sittard en Excelsior moeten winnen en niet van PSV, Feyenoord, Twente en Utrecht hoeven te verliezen."

"De wedstrijd tegen FC Utrecht was wel cruciaal voor mij", zei Steijn. Vlak voor dat duel betichtte psycholoog Annemieke Zijerveld van Almere City hem van 'slecht leiderschap.' Voor Steijn stond het vast dat zij informatie had gekregen van Hedwiges Maduro, zijn assistent bij Ajax die vorig seizoen voor Almere City werkte. "Als we hadden gewonnen van Utrecht en ik was doorgegaan, dan was dat niet met Maduro geweest", benadrukte hij.

"Je zit met zijn vijven in zo'n trainerskamer en dan moet je elkaar onvoorwaardelijk steunen", zei Steijn. "Als je dan van één het gevoel hebt dat hij een andere weg bewandelt. De andere assistenten Anton Scheutjens, Saïd Bakkati en Richard Witschge waren echt top en superloyaal, tot de laatste dag. En dat was niet het enige dingetje met Maduro, maar de rest is binnen de staf gebleven. Daarin is iets onherstelbaar beschadigd. Maar niet alleen bij mij, er waren wel meer die dat zo voelden. Ook bij de spelersgroep is dit verhaal heel slecht gevallen."

In gesprek met Noa Vahle reageerde Hedwiges Maduro in oktober op de vermeende vertrouwensbreuk met Maurice Steijn. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.