Terug

Volg Vandaag Inside

'Steenrijke Newcastle-eigenaar neemt ook Italiaanse topclub over voor één miljard dollar'

'Steenrijke Newcastle-eigenaar neemt ook Italiaanse topclub over voor één miljard dollar'

29 dec 2021, 10:27

Na Newcastle United lijkt ook Internazionale te worden overgenomen door het Saoedische investeringsfonds Saudi Arabia Public Investment Fund (PIF) van kroonprins Mohammed bin Salman, meldt International Business Times. Met de overname zou een bedrag van één miljard dollar (zo'n 885 miljoen euro) gemoeid zijn. De komende dagen zou het papierwerk in orde gemaakt worden.

Sinds 2016 is Inter voor 70% in handen van de Chinese Suning Holdings Group, dat al sinds 2019 probeert om de club te verkopen. Inter werd afgelopen seizoen dan wel landskampioen van Italië, maar kampt met grote financiële problemen.

Alleen vorig seizoen werd er een verlies van ruim 283 miljoen euro geleden. De koploper van de Serie A verliest nu nog ruim 13 miljoen euro per maand en moest Romelu Lukaku en Achraf Hakimi afgelopen zomer noodgedwongen verkopen.

Het Saoedische investeringsfonds Saudi Arabia Public Investment Fund (PIF) van kroonprins Mohammed bin Salman geldt met een vermogen van zo'n 350 miljard euro als een van de rijkste fondsen ter wereld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.