Terug

Volg Vandaag Inside

Statistieken laten Spurs-coach Mourinho koud

Statistieken laten Spurs-coach Mourinho koud

19 dec 2020, 13:37

José Mourinho heeft het niet zo op statistieken in het voetbal. De coach van Tottenham Hotspur krijgt vaak het verwijt dat zijn ploegen te negatief voetballen en werd twee dagen na het verloren duel met Liverpool (2-1) geconfronteerd met het geringe percentage (24 procent) dat zijn ploeg de bal had gehad. De Spurs verloren door een doelpunt in de laatste minuut van Roberto Firmino. Mourinho bleef erbij dat zijn ploeg de betere was.

"Ik houd van voetbal, van alle facetten van het spel. De media houden van het woord balbezit en van statistieken. Soms hoor je: die speler was 92 procent nauwkeurig in zijn passing. Maar je hoort er niet bij dat het alleen maar ging over passes over twee meter. Van de ene naar de andere centrale verdediger bijvoorbeeld", bekritiseerde hij de cijferaars.

"De statistieken zijn vaak als een enorm stuk vlees of vis dat slecht is bereid. Het zegt me niet veel. Waar het voor mij om gaat is het aantal doelpunten dat je maakt en het aantal kansen dat je creëert. Je kunt de bal minder hebben maar wel vaker scoren."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.