Terug

Volg Vandaag Inside

'Stap naar Europese subtop weinig zinvol'

'Stap naar Europese subtop weinig zinvol'

23 okt 2018, 17:58

EINDHOVEN (ANP) - De kloof tussen de topclubs en de rest lijkt in de eredivisie steeds groter te worden. PSV en Ajax winnen dit seizoen bijna wekelijks hun wedstrijden met het grootste gemak. Kun je je als talentvolle speler in Nederland nog wel voldoende ontwikkelen, of is het verstandiger op jonge leeftijd te vertrekken naar een grotere Europese competitie waar je elk weekeinde onder druk staat en wordt getest?

Mark van Bommel vindt dat spelers in Nederland, naast de Europese wedstrijden, nog genoeg kunnen leren. ,,Als je het mij persoonlijk vraagt, moet je, als je echt goed bent, niet de stap maken naar een club uit de subtop of de middenmoot in een Europese competitie'', zei de trainer van PSV dinsdag desgevraagd. ,,De elftallen die we nu hebben in Nederland, zijn gewoon goed. We doen niet voor niets met twee teams mee in de Champions League. Het Nederlands elftal gaat weer stappen maken, zonder dat we te hard van stapel moeten lopen.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.