Terug

Volg Vandaag Inside

Standard doet Rutten pijn met late goal

Standard doet Rutten pijn met late goal

3 feb 2019, 21:10

LUIK (ANP) - Standard Luik heeft dankzij een goal in de 89e minuut de topper tegen het Anderlecht van trainer Fred Rutten met 2-1 gewonnen. De wedstrijd leek gelijk te eindigen maar Paul-Jose Mpoku bepaalde anders.

Na een counter van Standard trok Mpoku naar binnen en hij schoot raak in de korte hoek. Halverwege de eerste helft was de thuisploeg op voorsprong gekomen via Razvan Marin. Enkele minuten na de openingstreffer had Sven Kums Anderlecht via een vrije trap op gelijke hoogte geschoten.

Standard leek na een uur al op 2-1 te komen, maar een prachtig doelpunt van Mehdi Carcela werd afgekeurd omdat Konstantinos Laifis een overtreding zou hebben gemaakt. De fans van de thuisploeg waren woedend, maar konden een half uur later toch nog juichen.

Goede serie

Standard is bezig aan een goede serie. Het won de laatste vier competitieduels in eigen huis. Anderlecht daarentegen heeft sinds 4 november van vorig jaar geen uitwedstrijd meer gewonnen. Destijds won het met 2-1 bij Waasland-Beveren.

Anderlecht had op gelijke hoogte kunnen komen met Standard, maar zag het gat groeien tot zes punten. De ploeg van Rutten heeft al een achterstand van 17 punten op koploper Genk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.