Terug

Volg Vandaag Inside

Stam wint met PEC Zwolle ook in Almelo

Stam wint met PEC Zwolle ook in Almelo

26 jan 2019, 21:31

ALMELO (ANP) - Jaap Stam heeft met PEC Zwolle ook zijn tweede wedstrijd als hoofdtrainer in de eredivisie gewonnen. De ploeg uit de hoofdstad van Overijssel versloeg Heracles op het kunstgras in Almelo met 2-0. Stam debuteerde vorige week met een verrassende zege op Feyenoord (3-1).

Onder leiding van de opvolger van de ontslagen John van 't Schip is PEC Zwolle uit de degradatiezone van de eredivisie geklommen. De club staat nu met 21 punten in de middenmoot. Alleen Theo Laseroms (1988) en Ron Jans (2013) wonnen ook hun eerste twee eredivisieduels als trainer van PEC.

Mike van Duinen opende na een kwartier de score. De Hagenaar kon de bal uit een hoekschop van nieuweling Pelle Clement ongehinderd intikken (0-1). Tien minuten na rust verdubbelde Lennart Thy, ook een winteraanwinst, de voorsprong. De Duitse spits tikte op aangeven van Younes Namli zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle binnen.

Heracles, dat de competitie vorige week hervatte met een forse nederlaag (3-0) bij FC Groningen, creëerde heel wat kansen. De thuisclub kon de Zwolse doelman Mickey van der Hart echter maar niet passeren, zelfs niet vanaf 11 meter. Kristoffer Peterson zag zijn zwak ingeschoten strafschop gekeerd worden door de keeper.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.