Terug

Volg Vandaag Inside

Stam laatste bij verkiezingen beste buitenlands speler Premier League

Stam laatste bij verkiezingen beste buitenlands speler Premier League

24 mrt 2019, 16:28

Afgelopen week maakte de BBC een shortlist bekend met daarop de 13 beste buitenlandse voetballers die ooit in de Premier League hebben gespeeld. Jaap Stam was daarop de enige Nederlander. Naast Stam waren De Gea, Schmeichel, Cech, Kompany, Vidic, Ronaldo, Aguero, Henry, Cantona, Silva, Drogba en Vieira. Helaas eindigde Stam als laatste bij de verkiezing.

De grote winnaar met 45% van alle stemmen is Thierry Henry. Hij speelde 258 wedstrijden waarin hij 175 keer tot scoren kwam voor Arsenal.

De lijst werd samengesteld door een deskundig panel waar Alan Shearer en Ruud Gullit deel van uitmaakte. Ondanks dat Stam de enige Nederlander op de lijst is, kregen Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp en Ruud van Nistelrooij een eervolle vermelding.

Embedded content: https://youtu.be/5DD5eV64xKM

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.