Terug

Volg Vandaag Inside

Stam krijgt Kuijt als stagiair bij Feyenoord

Stam krijgt Kuijt als stagiair bij Feyenoord

11 mrt 2019, 15:31

ROTTERDAM (ANP) - Jaap Stam krijgt volgend seizoen Dirk Kuijt als stagiair bij het eerste elftal van Feyenoord. De 38-jarige Katwijker begint in mei aan de hoogste trainersopleiding in Nederland, de UEFA Pro, en zal in het kader daarvan wekelijks een of twee dagen meelopen bij de Rotterdamse hoofdmacht. Kuijt gaat dat combineren met zijn functie als trainer/coach van Feyenoord Onder 19.

Technisch directeur Martin van Geel hoopte in eerste instantie dat Kuijt onder de hoede van Dick Advocaat ervaring zou kunnen gaan opdoen. Advocaat was de beoogde opvolger van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst, die na dit seizoen stopt, maar de 71-jarige Hagenaar bedankte voor de eer vanwege het negatieve sentiment rond zijn mogelijke aanstelling. Feyenoord kwam daarop uit bij Stam. De 46-jarige trainer uit Kampen begon in de winter bij PEC Zwolle, maar hij verhuist komende zomer al weer naar De Kuip.

Kuijt zwaaide in 2017 af als profvoetballer. Hij bezorgde Feyenoord in zijn laatste wedstrijd met een hattrick de landstitel. De Katwijker ging daarna een jaar meelopen met Van Geel en begon vorig jaar als trainer van het hoogste juniorenteam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.