Terug

Volg Vandaag Inside

Stadionverbod van 21 jaar voor FC Groningen-supporter die Jetro Willems sloeg

Stadionverbod van 21 jaar voor FC Groningen-supporter die Jetro Willems sloeg

28 apr 2023, 11:09

De supporter die tijdens de Derby van het Noorden zijn eigen speler Jetro Willems een klap gaf, krijgt van FC Groningen en de KNVB een lang stadionverbod. De supporter die in dezelfde wedstrijd het veld betrad is de komende jaren ook niet meer welkom in Nederlandse voetbalstadions.

De jonge fan die Willems sloeg heeft een landelijk stadionverbod van 10,5 jaar en een boete van 250 euro gekregen. FC Groningen heeft het verbod overgenomen én lokaal verdubbeld. Dat betekent dat hij dus 21 jaar niet welkom is in de Euroborg. FC Groningen is wel van plan om na afloop van het landelijke stadionverbod bij een evaluatiemoment opnieuw naar de situatie kijken, omdat het om een minderjarige jongen gaat.

De toeschouwer die het veld betrad, is nog zwaarder gestraft. Hij mag 12,5 jaar geen stadion in en is dus 25 jaar niet welkom bij FC Groningen. Daarnaast moet hij een boete van 450 euro betalen.

Verder krijgt FC Groningen van de KNVB een boete van 10.000 euro omdat toeschouwers het veld opkwamen tijdens het thuisduel met SC Cambuur in december. De club gaat de boete verhalen op de daders. De incidenten passen in het dramatische seizoen van FC Groningen, dat als nummer zeventien van de Eredivisie op degradatie afstevent. De club gaat in de komende speelronde op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.