Terug

Volg Vandaag Inside

Stade Rennes verrast PSG in bekerfinale

Stade Rennes verrast PSG in bekerfinale

28 apr 2019, 02:27

PARIJS (ANP) - Stade Rennes heeft verrassend de Franse bekerfinale gewonnen. In het Stade France van Parijs versloeg de nummer 11 van de competitie kampioen Paris Saint-Germain. Rennes deed dat na strafschoppen (6-5), nadat de stand na 120 minuten 2-2 was.

Rennes nam zes strafschoppen en benutte ze allemaal. Christopher Nkundu van PSG was de enige die miste.

Kylian Mbappé van PSG kreeg vlak voor het einde van de verlenging de rode kaart, wegens een grove overtreding op Damien Da Silva. Scheidsrechter Ruddy Buquet gaf ook nog eens elf gele kaarten, waarvan zeven aan spelers van Rennes.

Neymar, terug als basisspeler, speelde in de openingsfase een vooraanstaande rol. De 1-0 van landgenoot Dani Alves bereidde de Braziliaan voor. De 2-0 maakte hij zelf, op aangeven van de Argentijn Ángel Di Maria. Zo leek het verschil eigenlijk al na 21 minuten gemaakt.

Vlak voor rust echter kwam Rennes terug, door een eigen doelpunt van Presnel Kimpembe. Halverwege de tweede helft maakte Mexer de 2-2.

PSG werd vorige week kampioen, door te winnen van AS Monaco (3-1).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.