Terug

Volg Vandaag Inside

Spurs-fan opgepakt om gooien bananenschil

Spurs-fan opgepakt om gooien bananenschil

3 dec 2018, 09:11

LONDEN (ANP) - De supporter van Tottenham Hotspur die zondag in de verhitte stadsderby tegen Arsenal een bananenschil op het veld gooide, is opgepakt door de Engelse politie. De man werd op basis van tv-beelden uit het uitvak geplukt. Hij gooide boos een bananenschil richting de Gabonese spits Pierre-Emerick Aubameyang toen die Arsenal uit een strafschop op voorsprong had gezet.

Aubameyang vierde zijn treffer voor het vak met de aanhangers van Tottenham Hotspur. De bananenschil landde vlak voor hem, aan de rand van het veld. In totaal werden zeven arrestaties verricht in het Emirates-stadion van Arsenal, waarvan zes voor kleine vergrijpen. Het gooien met een bananenschil wordt als een racistisch gebaar gezien. ,,Zulk gedrag is volstrekt onacceptabel, de supporter in kwestie zal een stadionverbod krijgen'', zei een woordvoerder van de Spurs in Engelse media.

Arsenal won het duel met 4-2, mede door twee doelpunten van Aubameyang.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.