Terug

Volg Vandaag Inside

'Sportkantines moeten QR-code beter handhaven'

'Sportkantines moeten QR-code beter handhaven'

14 okt 2021, 14:49

Het controleren van QR-codes binnen kantines van amateursportverenigingen moet beter volgens Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad. Hoewel de maatregel in voetbalstadions goed wordt nageleefd, blijven amateurparken achter.

Het kabinet besloot om met ingang van 25 september de anderhalve meter los te laten en in plaats daarvan de QR-code in te voeren. Dit bewijs is te verkrijgen door middel van een vaccinatie of een recente test. Uit een onderzoek van de NOS blijkt dat slechts 36 procent van de sportkantines controleert op de QR-code, wat veel te weinig is volgens Bruls.

'Aangezien het onderzoek aantoont dat een meerderheid van de Nederlanders met een coronatoegangsbewijs positieve ervaringen heeft én de controle een relatief kleine moeite blijkt te zijn, roep ik beheerders van sportkantines op het bewijs toch écht te handhaven. Als de besmettingen blijven stijgen en de maatregelen weer aangescherpt moeten worden, wordt niemand blij', waarschuwt de bestuurder. Het is volgens Bruls niet uitgesloten dat de komende tijd meer straffen worden uitgedeeld voor sportkantines, om zo nieuwe maatregelen tegen corona te voorkomen.

De KNVB heeft vooralsnog geen excessen geconstateerd in de voetbalkantines rond de controle op het coronatoegangsbewijs. 'Een 100 procent waterdichte controle is soms lastig. Bovendien hoeft niet iedere bezoeker aan de kantine ook een QR-code te laten zien', zegt een woordvoerder van de KNVB. Op basis van de vele bezoeken die onder meer verenigingsadviseurs de afgelopen weken aan clubs hebben gebracht, concludeert de bond dat de regels niet op grote schaal worden genegeerd. 'Wij hebben in elk geval geen excessen geconstateerd.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.