Terug

Volg Vandaag Inside

'Sporting-trainer Rubén Amorim wacht mogelijk schorsing van zes jaar'

'Sporting-trainer Rubén Amorim wacht mogelijk schorsing van zes jaar'

8 mrt 2021, 15:42

Sporting voelt zich ernstig benadeeld. De club uit Lissabon is op weg naar de eerste landstitel in negentien jaar, maar voor trainer Rubén Amorim dreigt juist nu een jarenlange schorsing omdat hij de regels zou hebben overtreden. Volgens Sporting is er sprake van een complot tegen de club.

De 36-jarige Amorim, oud-international van Portugal, werd vorig jaar aangesteld als hoofdtrainer van Sporting. Volgens de Portugese trainersvakbond heeft Amorim echter fraude gepleegd. Hij zou op het moment van zijn aanstelling nog niet de juiste papieren hebben gehad om als hoofdtrainer aan de slag te gaan, maar alleen als assistent. Amorim werkte voor zijn periode bij Sporting al even als hoofdtrainer bij SC Braga. Met beide clubs won hij de Portugese beker.

De vakbond eist nu een schorsing van minimaal één en maximaal zes jaar voor Amorim. 'Dit is een van de meest betreurenswaardige en surrealistische hoofdstukken in de geschiedenis van het Portugese voetbal', meldt Sporting in een verklaring vol stevige bewoordingen. Volgens de club uit Lissabon, die aan kop van de ranglijst 10 punten voorsprong heeft op titelhouder FC Porto, worden andere ploegen voorgetrokken. Sporting zegt "verbijsterd" te zijn dat de vakbond op dit moment met deze aanklacht komt, juist nu Sporting op weg is naar de titel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.