Terug

Volg Vandaag Inside

Sportdatabureau: kansen Oranje op wereldtitel gestegen na groepsfase

Sportdatabureau: kansen Oranje op wereldtitel gestegen na groepsfase

3 dec 2022, 09:30

De kans dat het Nederlands elftal over ruim twee weken de wereldbeker omhoog mag houden, is volgens sportdatabureau Nielsen's Gracenote weer iets gestegen. Na de tweede speelronde stond het elftal van bondscoach Louis van Gaal op 7 procent kans, nu de groepsfase voorbij is, is dat opgelopen tot 9 procent.

Brazilië is nog altijd de grote favoriet. Na het verlies tegen Kameroen van vrijdag (1-0) is het percentage wel teruggelopen, van 26 naar 21 procent. Brazilië was na twee speelronden al zeker van een plek in de achtste finales en hoefde tegen de Afrikanen daarom niet voluit te gaan.

De kansen van Argentinië namen na zeges op Mexico (2-0) en Polen (2-0) toe, van 12 naar 18 procent. Gracenote denkt dat Nederland en Argentinië elkaar ontmoeten in de kwartfinale en dat de Argentijnen dan winnen.

De twee halve finales gaan volgens berekeningen van het sportdatabureau tussen Brazilië en Argentinië en tussen Frankrijk en Spanje. Brazilië verslaat vervolgens Spanje in de eindstrijd.

Bij de achtste finale tussen Nederland en de Verenigde Staten van zaterdag is de kans op een zege voor Oranje 65 procent, aldus Gracenote.

In De Oranjewinter adviseerde René van der Gijp bondscoach Louis van Gaal voor de achtste finale tegen de Verenigde Staten. Kijk het fragment hieronder terug.

René adviseert Van Gaal: ‘Ik zou Memphis, Bergwijn én Gakpo opstellen’
2:10
René adviseert Van Gaal: ‘Ik zou Memphis, Bergwijn én Gakpo opstellen’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.