Terug

Volg Vandaag Inside

Spitse wil trainer worden bij de Ajax mannen: 'Dat past bij mij'

Spitse wil trainer worden bij de Ajax mannen: 'Dat past bij mij'

11 dec 2023, 10:15

Sherida Spitse hoopt na haar spelerscarrière aan de slag te gaan als trainer in het mannenvoetbal. "Dat lijkt me een uitdaging", aldus Spitse zondagavond in Studio Voetbal.

"Het is niet dat ik geen trainer wil worden in het vrouwenvoetbal, maar ik denk dat het ook bij mij past om aan de mannenkant te werken", zei de recordinternational van Oranje (227 interlands). "Ook hoe ik ben als persoon. Dus ik zie het als een uitdaging. Ik zeg niet dat het moet gaan gebeuren, maar ik sta er wel voor open. Samen met Rafael van der Vaart erbij. Dan komt hij ook nog aan de bak bij Ajax", grapt Spitse vervolgens.

Er is nog nooit een vrouw hoofdtrainer geworden in de Eredivisie voor mannen. Spitse ziet het wel zitten, vrouwen die mannenteams coachen. "Ik denk dat mannen en vrouwen van elkaar kunnen leren. Hoe wij omgaan met voetbal en de passie die wij hebben. Ik zeg niet dat de mannen geen passie hebben voor voetbal, maar het is een andere beleving. Het is een beetje een andere wereld. Het gaat heel veel om geld. Ik denk soms dat het bij ons meer uit ons hart komt", aldus Spitse.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.