Terug

Volg Vandaag Inside

Spijkerman na dit seizoen weg bij Groningen

Spijkerman na dit seizoen weg bij Groningen

9 jan 2019, 11:54

GRONINGEN (ANP) - Hennie Spijkerman is volgend seizoen geen assistent-trainer meer bij FC Groningen. De eredivisieclub meldt dat de 68-jarige trainer graag nog een keer in het buitenland aan het werk gaat en dat hij daarom zijn aflopende contract niet verlengt.

Spijkerman is bezig aan zijn eerste seizoen bij Groningen, waar Danny Buijs hoofdtrainer is. Eerder werkte hij lang bij Ajax, met Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer. Toen Keizer in december 2017 werd ontslagen moest ook Spijkerman uit Amsterdam vertrekken.

,,Het was een bewuste keuze van me om voor één seizoen te tekenen in Groningen, zodat ik van jaar tot jaar kan bekijken wat ik wil doen. Ik ben 68 jaar en voel me nog te fit om te stoppen. In mijn periode bij Ajax ben ik een half jaar trainer geweest bij Cape Town in Zuid-Afrika. Dat is mijn vrouw en mij uitstekend bevallen. De uitdaging van een buitenlands avontuur zou ik nog een keer willen aangaan'', aldus Spijkerman, die zelf als hoofdtrainer werkte bij FC Emmen en PEC Zwolle.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.