Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax-selectie kijkt met verbazing naar Schreuder: iedereen krijgt appje, behalve Blind

Ajax-selectie kijkt met verbazing naar Schreuder: iedereen krijgt appje, behalve Blind

27 dec 2022, 00:00

Binnen de spelersgroep van Ajax overheerst het gevoel dat Blind eruit is gewerkt door de clubleiding van de Amsterdammers, dat meldt het Algemeen Dagblad. De krant schrijft onder meer over een ‘vertrouwensbreuk’ tussen Alfred Schreuder en Blind en dat de trainer alle internationals appte om hen succes te wensen tijdens het WK in Qatar, behalve Blind.

Teamgenoten zouden al langer hebben gemerkt dat het tussen Schreuder en Blind niet goed zat. Na de eerste helft tussen RKC - Ajax (1-4) 'barstte er een bommetje in de kleedkamer'. Blind werd vervangen door Owen Wijndal en een week later was hij zijn basisplaats kwijt tegen Rangers aan Wijndal, die in de wedstrijd uitviel en werd vervangen door de rechtsbenige Devyne Rensch, net als in de topper tegen PSV erna.

"Zo degradeerde Blind in een paar weken van eerste tot vierde linksback en vond een vertrouwensbreuk plaats. En als de spelers dat nog niet doorhadden, werd ze dat in Qatar wel duidelijk", schrijft het Algemeen Dagblad. "Navraag bij internationals leert dat de Ajacieden een appje met succeswensen ontvingen van Schreuder. Op één speler na: Blind. Daar werd in de groep met verbazing naar gekeken."

Volgens de krant ondernam de clubleiding daarna ook weinig om de band tussen trainer en speler te verbeteren. "Voor Ajax kwam er nog iets anders bij kijken. Namelijk contractvoorwaarden waarmee Blind voor langere tijd een dure reserve kon worden. Dat deed de directie er ook toe besluiten over te gaan tot contractontbinding", aldus het Algemeen Dagblad.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.