Terug

Volg Vandaag Inside

Spelers Napoli het veld op in speciale Maradona-shirts

Spelers Napoli het veld op in speciale Maradona-shirts

26 nov 2020, 22:37

De spelers van Napoli liepen voorafgaand aan het Europese duel met Rijeka het veld op in shirts met op de achterkant de naam Maradona en het rugnummer 10. Trainer Gennaro Gattuso droeg langs de lijn hetzelfde shirt. Na een minuut stilte trokken de spelers het Maradona-shirt uit, om daarna in hun eigen tenue aan de wedstrijd te beginnen.

Maradona, die tussen 1984 en 1991 het lichtblauwe shirt van Napoli droeg, overleed woensdag aan een hartaanval. De Argentijn bezorgde de club uit Napels twee landstitels, in 1987 en 1990. Hij won met Napoli ook de UEFA Cup. Maradona wordt als een god aanbeden in Napels. Hij is in de stad onder meer op muurschilderingen vereeuwigd.

Het is de bedoeling dat Stadio San Paolo, de thuishaven van Napoli, de naam van Maradona gaat dragen. Duizenden supporters verzamelden zich donderdag rond het stadion. Ze hingen onder meer spandoeken en foto's van Maradona aan de hekken. Aanvoerder Lorenzo Insigne legde kort voor de aftrap samen met materiaalman Tommaso Starace, die al jaren bij Napoli werkt, een bloemstuk bij het hek.

De wedstrijd moet zonder publiek worden gespeeld, maar buiten San Paolo stond een enorme menigte. De fans staken vuurwerk af en zongen liedjes over Maradona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.