Terug

Volg Vandaag Inside

Spelers Hertha BSC in quarantaine na vierde coronageva

Spelers Hertha BSC in quarantaine na vierde coronageva

16 apr 2021, 12:02

Het coronavirus dreigt een probleem te worden in de slotfase van de competitie in de Duitse Bundesliga. Spelers en begeleiders van Hertha BSC moeten voor veertien dagen in quarantaine nu er bij de Berlijnse club een vierde coronageval is geconstateerd.

De club, die net boven de degradatiestreep staat, heeft om uitstel gevraagd van de duels met FSV Mainz 05, SC Freiburg en Schalke 04. Bij Hertha spelen onder anderen de Nederlanders Javairo Dilrosun, Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan.

Hertha kreeg in de loop van donderdag het bericht dat verdediger Marvin Plattenhardt positief had getest op het coronavirus. Voor hem waren al coach Pal Dardai, diens assistent Admir Hamzagic en aanvaller Dodi Lukebakio na een positief testresultaat in isolatie geplaatst. Quarantaine was vanuit gezondheidsoogpunt de enige juiste stap, liet technisch directeur Arne Friedrich weten. "In sportief opzicht worden we hierdoor geraakt, want we moeten nu in mei zes duels afwerken om ons te handhaven in de Bundesliga voordat het seizoen op 22 mei eindigt", aldus Friedrich.

De ploeg gaat nu tot 28 april in een Berlijns hotel in isolatie. Dat wordt voorlopig alleen verlaten om te trainen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.