Terug

Volg Vandaag Inside

Spelers Esbjerg fB willen af van Hyballa: 'Een heel smerig verhaal'

Spelers Esbjerg fB willen af van Hyballa: 'Een heel smerig verhaal'

30 juli 2021, 14:33

Peter Hyballa staat na twee maanden dienstverband al onder flinke druk bij de Deense tweedeklasser Esbjerg fB. Een groep spelers heeft in een open brief aan het bestuur wantrouwen geuit tegen de voormalige coach van NEC en NAC Breda.

De voetballers schrijven dat Hyballa niet over de professionele en menselijke kwaliteiten beschikt om het elftal te leiden. Ook vinden ze zijn trainingsmethoden veel te hard en niet meer van deze tijd. Hyballa zou volgens de spelers van Esbjerg veel vernederende en seksistische opmerkingen maken en zich ook schuldig maken aan pesterijen.

Volgens Hyballa zijn er twee of drie ontevreden spelers die de rest van de groep onder druk zetten. 'Als al deze beschuldigingen waar zijn, waarom ben ik dan überhaupt nog de coach? Voor mij is het allemaal een samenzwering, een heel, heel smerig verhaal.'

Bestuurslid Paul Conway zegt het volste vertrouwen te hebben in Hyballa, die in mei bij de Deense club begon.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.