Terug

Volg Vandaag Inside

Speler Beveren bekent poging tot matchfixing

Speler Beveren bekent poging tot matchfixing

17 okt 2018, 13:29

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Ex-Beverenspeler Olivier Myny heeft aan de ondervragers in het Belgische voetbalschandaal bekend dat hij is benaderd voor matchfixing in de aanloop naar de omstreden degradatiewedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren in maart 2018. Daarmee heeft voor het eerst een speler toegegeven dat er vorig seizoen een poging tot matchfixing is geweest in de eerste voetbalklasse van België, melden Belgische media.

Myny heeft volgens verschillende bronnen toegegeven te zijn benaderd in aanloop naar de wedstrijd op 11 maart. De voetballer beweert dat hij zijn uiterste best heeft gedaan in het door Mechelen met 2-0 gewonnen duel en dus niet aan matchfixing heeft gedaan. Hij is voorlopig vrijgelaten, maar blijft verdachte. Myny's zaakwaarnemer Thomas Troch wordt eveneens verdacht van onder meer deelname aan een criminele organisatie. Troch is onder voorwaarden vrijgelaten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.