Terug

Volg Vandaag Inside

Spee troeft De Waard af en wordt nieuwe voorzitter KNVB

Spee troeft De Waard af en wordt nieuwe voorzitter KNVB

27 mei 2019, 23:24

Just Spee wordt de nieuwe voorzitter van de KNVB. Hij volgt Michael van Praag op, die 16 december van dit jaar afzwaait omdat zijn maximale zittingstermijn er dan op zit.

De 54-jarige Spee kreeg tijdens een buitengewone bondsvergadering veel meer stemmen dan zijn enige overgebleven tegenkandidaat Pieter de Waard. Spee was door het bondsbestuur van de KNVB unaniem voorgedragen. Een speciale selectiecommissie vond hem de beste van zeventig sollicitanten. De Waard, directeur van Telstar, mocht deelnemen omdat minimaal tien clubs zijn voordracht steunden.

Bij de verkiezing tijdens de bondsvergadering brachten 59 mensen hun stem uit: 29 uit het betaalde voetbal en dertig uit het amateurvoetbal. Een stem werd ongeldig verklaard.

Spee kreeg 46 stemmen, De Waard 12.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.