Terug

Volg Vandaag Inside

Sparta haalt Jonathan de Guzman terug naar de Eredivisie

Sparta haalt Jonathan de Guzman terug naar de Eredivisie

22 juli 2022, 11:40

Sparta Rotterdam heeft Jonathan de Guzmán teruggehaald naar de Eredivisie. De 34-jarige middenvelder, met Oranje actief op het WK van 2014, komt over van OFI Kreta. Hij heeft een contract getekend voor een seizoen met een optie voor nog een extra jaargang.

De Guzmán speelde eerder voor onder meer Villarreal, Swansea City, Napoli en Eintracht Frankfurt. Gerard Nijkamp, technisch directeur bij Sparta, zegt dan ook dat de Canadees-Nederlandse middenvelder "direct een brok ervaring" toevoegt aan het team. "Naast zijn ervaring kennen we allemaal de kwaliteiten van Jonathan, zowel voetballend aan de bal als controlerend op het middenveld, wat voor een impuls zal zorgen."

Volgens Nijkamp is na deze transfer de selectie van de nummer 14 van vorig seizoen compleet, "een eventueel buitenkansje daargelaten". Sparta versterkte zich eerder al onder meer met verdediger Omar Rekik (gehuurd van Arsenal), de Noren Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano (beiden Odds BK) en de Japanner Koki Saito (gehuurd van Lommel SK).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.