Terug

Volg Vandaag Inside

Sparta-doelman Okoye voor 'niet te weigeren bedrag' naar Premier League

Sparta-doelman Okoye voor 'niet te weigeren bedrag' naar Premier League

8 nov 2021, 20:02

Maduka Okoye (22) verruilt na dit seizoen Sparta Rotterdam voor de Engelse club Watford. De Nigeriaanse keeper, geboren in Duitsland, heeft op Het Kasteel nog een contract tot medio 2025. De huidige nummer 17 van de Premier League is bereid om die verbintenis tegen een flink bedrag af te kopen.

Beide clubs hebben afgesproken dat ze geen mededelingen doen over de transfersom. 'Het enige dat ik erover kan vertellen is dat het voor Sparta een niet te weigeren bedrag is. Belangrijk is dat Maduka het seizoen op huurbasis afmaakt bij Sparta', laat technisch directeur Henk van Stee weten. 'Als clubs uit de Premier League interesse tonen wordt het heel lastig om een transfer uit te stellen. Dan is het voor ons zaak om de best mogelijke voorwaarden eruit te halen voor Sparta en dat is in onze ogen gelukt.'

Sparta nam Okoye in de zomer van 2020 over van Fortuna Düsseldorf. 'Al snel bleek dat Maduka de onbetwiste nummer 1 van Sparta ging worden en ook van het Nigeriaanse nationale team. Afgelopen zomer hebben we zijn contract opengebroken tot 2025, maar beide partijen wisten dat een voortijdig vertrek zeer reëel zou zijn', aldus Van Stee.

Okoye beleefde na de gewonnen wedstrijd zaterdag tegen Willem II (0-3) een paar hectische dagen. Hij vertrok naar Engeland om nader kennis te maken met Watford. 'Dat ging heel snel omdat ik een dag later al moest aansluiten bij het nationale team. Uiteraard ben ik enorm trots dat ik in de Premier League mag gaan spelen. Dit wilde ik heel graag, maar ik wil het ook goed afsluiten met Sparta en daarom is dit de beste keuze.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.